Stevig staan als een boom.

Aarden kunnen we op diverse manieren in de Yoga. Je kan zittend beginnen en je zo geaard voelen. Maar er zijn ook oefeningen waar je bij kan staan. Zoals de Treepose ook wel in het Sanskriet genaamd: Vriksha-asana.

De Treepose is een balans oefening waar bij je balans tot het uiterste getest wordt. En er zijn natuurlijk opties die deze oefening wat makkelijker maken. Maar het gaat vooral om onze Roots.

  • Plaats je rechtervoet plat en stevig aan de grond.
  • Plaats je linkervoet of met de teen aan de grond de rest tegen de enkel, of je voet tegen de zijkant van je kuit onder de knie (niet er tegen of op) of plaats je voet  tegen de binnenkant van de dij en je hak in bijna in je lies. Je linkerknie steekt dan naar opzij, buiten.
  • Om je balans te behouden is het handig als je een vast punt zoekt voor je op grond. En breng daar al je aandacht heen.
  • Focus ook op je adem, rustig in en rustig uit.
  • Ondertussen duw je je been stevig in je dijbeen, trek nu je navel in naar omhoog en zo creëer je lengte. Voel hoe je kruin aan een touwtje naar boven wordt getrokken.
  • Je kan je handen voor je borst tegen elkaar zetten, je duimen ter hoogte van je borstbeen plaatsen maar als je je balans hebt gevonden en je hebt vertrouwen, kun je ook je armen doorstrekken naar boven.

Voel je voeten stevig in de grond als wortels, een been gestrekt en je lichaam lang als de stam, je armen zijn hier de takken die je kan laten bloeien en groeien en je handen de knoppen die naar de hemel rijken.

 

Natuurlijk is deze oefening voor zowel een keer je rechter- als je linkerkant. Kun jij visualiseren dat je die krachtige boom bent met zelfvertrouwen. Het mooie is dat hij je uitdaagt voor balans, lengte, kracht maar ook om te ontspannen. Want ook bomen hebben in het echte leven gewoon leven.
Voel jij die levensenergie?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s