Be Yourself.

Yoga? Neen dat is niks voor mij!

Laatst hoorde ik in een sportschool zeggen: Body Balance, Yoga?  NEEN dat is niks voor mij. Ik ben te stijf en kan al die oefeningen niet.  Maar is oefening niet baart kunst? En juist deze lessen zijn er voor om je weer van die stijfheid af te helpen.
Lekker actief!

Neen, doe mij maar de body pump, spinning, body attack, body combat, body shape. Lekker actief. Inmiddels is wel bewezen dat body pump en spinning perfect met yoga gecombineerd kan worden. Graag zelfs want de hamstrings worden door deze actieve lessen verkort, daar Yoga ze weer verlengd en soepel maakt. Je kan er geen sport- of yogamagazine over openslaan of ook hardlopen wordt hierbij aan het rijtje toegevoegd.

Moet je per se een Yogi zijn?

Moet je dan een Yogi zijn voor deze lessen. Neen, en mijn motto “Yoga is voor iedereen”. Blijf vooral jezelf en laat al dat zweverige en wat je er van vindt vooral aan je voorbij gaan. Het is vooral niet zweverig maar gewoon keihard werken aan je lijf en mind. Aan die lengte, soepelheid, effe lekker bezig zijn en je hoofd leegmaken. En als jij niet op je hoofd kan staan, dan toch lekker niet? Een yoga handstand is niet voor iedereen weggelegd. Net zoals je niet per se je tenen hoeft aan te raken en zo zijn er nog veel houdingen te noemen die misschien passen binnen het perfecte yoga plaatje, maar daar gaat het dus niet om. Probeer gewoon eens een tijdje, niet na één keer opgeven, of yoga iets voor jou is. Volgens mi is het voor iedereen weggelegd en zie er vooral het plezier van in!

Ik kan het weten ;-).

Rebelse Yogi

Zelf vind ik mijzelf een rebelse Yogi.  Een die niet in het plaatje past van mooi geschreven verhalen en columns over dankbaarheid en nog zoveel andere dingen. Wijsheden als te leven naar de Yama’s en Niyama’s. Neen, gewoon uit gevoel, passie, doen en lekker bezig zijn. Waarom dan met Yoga begonnen? Omdat ik vond dat ik zelf eerst maar eens moest ervaren wat een oefening met mij deed. Wat als ik niks voel hoe wil ik het mijn deelnemers dan goed overbrengen. Staat iedereen wel in de juiste houding, want er is niets vervelender een oefening niet juist uit te voeren. Moet ik dan ook van die mooie slogans schrijven over Yoga? Proberen kan maar het is zo niet MIJ.!

By Yourself!

Blijf vooral lekker jezelf, trek aan wat jij prettig vindt, doe wat jij fijn vindt maar doe het met aandacht. Het gaat erom dat jij een uur werkt aan body en mind. Dat je de zorgen van die dag achter je laat. En je kan Yoga in de ochtend volgen dan ga je lekker fris en fruitig je dag in. Of je volgt hem in de avond  en laat je de zorgen van die dag achter je en gaat met een leeghoofd naar bed.

10933716_1018810731464254_935843560433192206_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s