Kopje koffie en yoga.

Okay, tijdens yoga kom je over het algemeen veel theeleuten tegen. En zo zijn er nog heel wat ongeschreven regels voor de ware yogi. Gek genoeg staat een kopje koffie dan weer synoniem voor een mooie rechte rug! Zo recht dat er een kopje koffie op kan staan. Ik, yogi, leg in deze blog uit waar het bakkie troost voor staat. En wellicht leuk om te vertellen dat Silvia en ik volgende week uitgebreid gaan theedrinken. Eenmaal raden wat het gespreksonderwerp is ;-) … maar nu eerst meer over een kopje koffie en yoga.

Het tafeltje

In de zonnegroet zit een oefening die de half standing forward fold heet ook wel beter bekend als het tafeltje. Daarbij hangt het nog af welke vorm je gebruikt in de yoga, maar de Power yoga heeft er een Ardaha uttanasana genaamd. Deze oefening ontstaat na de mountain pose (berghouding) waarbij je met een ingetrokken navel wervel voor wervel naar beneden rolt. Je kan je knieën iets gebogen houden en dan proberen je handen of vingertoppen de grond te laten raken. De bedoeling van deze oefening is dat je benen strekt, navel in trekt, je schouders naar achteren rolt en je rug zo recht maakt. Als je rug recht genoeg is kun je er een kopje koffie opzetten.

half-forward-bend-agnes-and-esther

Of plaats je onder de knie of enkels

Mocht je met je handen niet aan de vloer komen kun je de handen ook bij de enkels of net onder de knie plaatsen. Zorg daarbij dat je armen gestrekt houdt. Plaats je handen niet op de knie daar je dan geneigd bent ze naar achteren te duwen. Wanneer de benen strekken niet lukt houdt ze dan licht gebogen.

naamloos

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s