Geniet meer van het leven.

Tegenwoordig bestaat ons leven uit werken, mindfulness, sport, voeding, social media en vooral druk met ons zelf. We zijn dus steeds drukker en daarbij ook vooral gestimuleerd door de omgeving. Toch komt ook meer de vraag: wat zou je  nu “echt” met je leven  willen? Wat zou je anders kunnen of willen doen? Wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst hebt gedaan. Wanneer was jouw zenmomentje? Kan je genieten van de dingen die je hebt of moet het groter en meer? Sla er een leesblad over open of je Facebook berichten, alles staat in het teken van Zen, Happines, Sport en vooral meer rust in je leven.

Op dit moment heb ik alle tijd om mijn leven te overdenken. Wat is belangrijk en wat absoluut niet, of in ieder geval minder. Ga ik mijn leven anders indelen, veranderen en hoe doe ik dat dan? Want ook ik leefde op die automatische piloot, van vooral alles willen blijven doen. Het is  hollen of stilstaan. We staan op, gaan naar ons werk, naar huis,  eten,  sporten, wassen, naar bed en de hele riedel doen we weer dunnetjes over. Waar ligt nog die rust dat we alles intens en met aandacht  beleven? Ergens de tijd voor nemen.  Dat we ons bewust zijn met wat we doen, ervaren en delen zonder te rennen.

Wanneer je gedwongen wordt om te gaan overleven valt alle automatisme weg. Want de behandeling beheerst mij totdat ik alles gedaan heb wat ik kon. Ben ik tot de conclusie gekomen dat dingen anders moeten. Heb ik nog wensen? Ja, die heb ik een hele lijst zelfs.  Maar de waarde van deze wensen wordt anders ze zitten meer in kleine dingen. Want gewoon is niet zomaar gewoon. Ik geniet nu vooral als mijn gezondheid iets toelaat.

Je wordt dankbaarder voor wat je nog hebt en wat komen gaat is meegenomen.

 

droom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s