Vlieg met mij mee.

In de Yoga zijn balans oefeningen altijd een dooddoener. Je hoort al snel, “lukt mij niet of kan ik niet”. In mijn boek komt dit niet voor dus je gaat gewoon leren vliegen. En mocht je omvallen, dan is de grond dichtbij en met vallen en opstaan gaat het jou lukken. Ook veel vlieguren op de mat maken!

Hoe vind ik mijn balans bij de aeroplane pose

Denk nou niet bij het plaatje dat we op vakantie gaan, hoewel ik zou niets liever willen, maar je gaat de balans van het vliegen testen. Kom met beide voeten en heupbreedte op de mat staan, dit keer ga je voor de aeroplane pose (Virabhadrasana III). Je gebruikt voor nu de kracht van de power yoga waar we meer werken met de bandha’s. Je voeten staan recht naar voren en stevig in de vloer, span nu je knieën iets omhoog en houdt dit vast, vervolgens je bovenbenen, je bekkenbodemspier (alsof je je plas wilt ophouden) en als laatste trek je vanuit je navel langzaam een rits omhoog naar borst. Dus de navel trek je ook iets naar binnen richting je wervelkolom. Je zal nu het gevoel hebben of je vanaf je voeten tot aan je borst ingesnoerd zit door je aanspanning, als in een korset. Dat is nu juist wat we willen.

7ae3bc2eeb92dfef565e961d9fa359bc

 

 Vlieg met mij mee

Breng bij een inademing je armen opzij, schouderhoogte, alsof je je spanwijdte van je vleugels wilt meten. Bij een uitademing kom je met gespreide armen naar voren rustig voorover buigend vanuit je heupen. Hierdoor lijk je ook wel op een grote letter L. Adem in en breng nu je rechterteen achter losjes aan de grond. Je gewicht komt hiermee op je linkervoet en -been. Als jij er klaar voor bent om op te stijgen als een vliegtuig adem je uit en lift rustig je rechterbeen omhoog. Net zo hoog als je bil. Je linkerbeen strekt en je bovenbeen is aangespannen, je armen maak je nog langer door ze goed te spreiden, je navel is ingetrokken om je rug te ondersteunen en te verlengen. Kijk nu rustig voor je op de vloer. De aandacht in alle bandha’s die zijn aangespannen, je focus op een punt op de grond om je balans te houden. Voel hoe je kracht, je adem en je focus je in balans houden.

Wordt het je te zwaar, adem in breng je je teen even terug aan de grond en bij een uit adem als je weer durft te vliegen, VLIEG!.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s