Spiegeltje spiegeltje aan de wand

We kennen het allemaal wel: “je kijkt tijdens de les stiekem in de spiegel voor je en denkt:
“doe ik dat”? Terwijl je in je hoofd de meest mooie en vloeiende bewegingen dacht uit te voeren.

 

Laat de spiegel tijdens je yogales voor wat het is en leg je focus op de beweging. Je zal merken dat je inderdaad in je hoofd en je gevoel gaat zitten. De beweging gaat nu vanzelf zonder frustratie. In een keer maak je prachtige soepele bewegingen. Natuurlijk helpt het ook als je de oefening visualiseert, zoals in onderstaand plaatje.

12823264_10153326955426691_5363492217095837437_o

  1. Je wordt die krijger (warrior), recht en krachtig.
  2. Je linkerhand komt via de voorkant naar rechts en je handen komen nu bij elkaar alsof je een bal van water wilt vasthouden.
  3. Verplaats langzaam je gewicht naar je linkerknie door hem te buigen je rechter been te strekken en terwijl je linkerknie verplaatst neem je je linkerarm boven mee om die bal van water daar uit te rollen. Soepel. Je linkerhand wijst, je rechterhand duwt naar beneden.
  4. In de laatste oefening (sun warrior) duw je bal water me je linkerhand naar voren, pakt hem beet met je rechterhand en lift hem over je heen naar de achterkant van je voet. Waar hij uiteindelijk neer splast in de grond.

Verschil tussen Body Balance en Yoga

Wie de titel Body Balance ziet staan en zich afvraag wat dit is? Yoga!
Deze vorm van Yoga heeft een duur van 3 maanden, de oefeningen gaan op de muziek, achter elkaar door en ook alle weken herhaald. Dit geeft je de kans om je oefeningen te blijven perfectioneren en te leren. Alle facetten van je lichaam worden ook in deze vorm van Yoga benut. Het verschil is dat men een Tai Chi gebruikt om het lichaam op te warmen, door vloeit naar de zonnegroet in diverse varianten en dat je werkt aan kracht, balans, heupen, buik, rug, hamstrings, twisten en alles ook afsluit met een relaxmoment. Het is een fijne manier van Yoga volgen als je het fijn vindt de oefening te herhalen en daarin te verdiepen. Of als je niet wil en hoeft na te denken maar in de muziek je oefeningen wilt doen. Ook hier wordt gewerkt met de in- en uitademing.

Wat is dan het verschil? Nauwelijks, ook al is er bij yoga – dit verschilt overigens per docent en het niveau van de groep, meer aandacht voor corrigeren en uitleg. Muziek bepaalt niet de oefening, maar wordt als achtergrond gebruikt.  Sommigen docenten zullen zelfs in stilte les geven.

Wil jij het ervaren? Probeer gewoon eens een les op je sportschool. Uit je hoofd in je lijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s