Tai Chi.

Soms komen er dingen op je pad die je weer iets verder kunnen helpen. Ik had het geluk om wat basis Tai Chi oefeningen te mogen leren in een week voor verdieping en verwerking. Sinds deze week probeer ik iedere ochtend een half uurtje te bewegen in vrij makkelijke oefeningen en op een manier die voor iedereen mogelijk is. Dit kun je met een achtergrondmuziekje doen maar in stilte is het net zo fijn. Nu ik de Yoga en Bodybalance even op non-actief heb staan is dit een mooi alternatief. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe hoog, diep, rond en groot alle oefeningen zijn. Omdat ik ook zeker weet dat er mensen zijn die dit wellicht of in hun herstel of dagelijks leven kunnen en willen toepassen vond ik het wel mooi dit delen. Iedere oefening voer je 6x uit. Dat is dus 6x links- en rechtsom.

img_4121

Laten we beginnen! De benen staan heupbreedte of wat voor jou prettig voelt. De knieën licht gebogen en de rest van je lichaam ontspannen, voeten stevig in de vloer. Vooral de buik is los naar voren. Mag gezien worden. Als je het prettig vindt mag je de ogen sluiten of kun je de handen volgen. Dat geeft focus en rust. Let wel al je ademhalingen gaan diep in je buik en rustig uit via de mond.
Voel de eerste paar ademhalingen hoe je staat. Sta je stevig en ontspannen. Adem je rustig of juist gehaast. Observeer het en probeer dan alles te ontspannen, diep in je buik te ademen, rustig uit te ademen en voel hoe je armen rustig naast je lichaam hangen, schouders in je broekzak. Zelf adem ik 12x in en uit voordat ik aan de oefeningen ga beginnen. Dezelfde oefeningen van dit plaatje vind je in onderstaande filmpje en kun je volgen op je eigen tempo.

Mocht je het filmpje niet kunnen zien dan hierbij de link: https://www.youtube.com/watch?v=aAwbJ9MO91I&feature=youtu.be

Adem rustig in en rustig uit. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s