Wat is Yoga en waarom zou je het toepassen in je leven?

Hoe wordt: “Yoga is Life”?

Yoga is niet meer zo zweverig zoals het vroeger werd omschreven. Hoewel het klinkt als een Thaise menu kaart zijn de diverse vormen van Yoga zoals, Ashtanga-, Vinyasa-, Hatha-, Yin-, Yang-, Chakra-, Hart-, Meditatie-, Power Yoga en vele andere, voor iedereen toegankelijk. Hoewel er vele variaties zijn, is er voor ieder potje een dekseltje. En zal een ieder een Yoga vorm vinden die bij hem past.

De Hatha Yoga is bij de meeste mensen wel bekend. Het is een vorm van Yoga waarbij het belangrijkste uitgangspunt is om zowel je lichaam als geest te leren beheersen. Het tempo is laag en het is totaal niet van belang dat je een lichamelijke prestatie moet leveren. Het is meer gericht op de ademhaling. En dus voor iedereen geschikt.

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga die veel binnen de sportscholen op het lesrooster staat. Het is een ontdekkingsreis door je lichaam. Je zult zowel Fysiek als Mentaal het verschil ervaren. De houdingen samen vormen als het ware een serie, waarbij de houdingen niet vast staan. Je kan iedere les laten verschillen. Deze serie heeft dan ook veel weg van een work-out. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende, draaiende en liggende houdingen uitgeoefend.

Yoga is een way of life geworden bij die mensen die even een momentje van rust zoeken in zichzelf. Die willen ontdekken wat hun lichaam en mind kan. Ga ik dieper in de oefening, maak ik hem perfect, wil ik lenig worden of is de ademhaling voor mij belangrijk, zoek ik meer de stilte en de binnenkant van mijzelf? Allemaal vragen die alleen ieder voor zichzelf kan beantwoorden. Door die ontdekkingsreis aan te gaan, je te laten verrassen door wat je tegenkomt. Yoga is zoveel meer dan alleen de oefening beoefenen, de ademhaling te verdiepen, je te concentreren, het is één worden met je lichaam. Je Boeddha in jezelf te hervinden en jezelf te accepteren wie en wat je bent.

Namasté
yogaBewerken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s