Gezelligheid kent geen tijd

Yoga is niet alleen bezig zijn met je lichaam, je oefening, je stress, je ontspanning en je mindfulness. Neen, Yoga is ook contact maken met alles om je heen. Jarenlang stond ik zelf in de lessen! Iedere week op mijn eigen plekje in de zaal en mijn eigen mat, ik luister aandachtig naar de docente en doe gewoon wat goed is voor mij. Inmiddels is die instelling wel veranderd. Want het is toch veel gezelliger, om behalve elkaar ook van elkaar te leren? Ook ik heb soms nog oefeningen die ik niet snap of gewoon niet weet hoe ik ze moet doen. Hoe fijn is het dan bij de buurvrouw te spieken hoe zij het aanpakt of uitvoert. En als zij in wel in die knoop komt of spagaat; boeien!. Ik heb gezien wat ze deed en is het dus zaak nu zelf te proberen.

Yoga is vooral samen en een heel klein beetje alleen, bezig zijn met wat voor jou goed voelt. In je lichaam en in je geest. Voelen hoe je lichaam reageert en voelen hoe je geest wat rustiger wordt. Natuurlijk met af en toe een grapje, soms ook bloedserieus maar ook gewoon even samen lachen. Het leven is al zo serieus. Inmiddels ben ik niet meer diegene die in de les staat maar er voor. Voor mij persoonlijk is het geen enkel verschil, alleen dat ik het nu voor moet doen en hoop dat mijn leden met een goed en voldaan gevoel naar huis gaan. Maar de uitvoer en het samenzijn zijn gewoon nog hetzelfde. Alleen sta ik nu niet meer op mijn plekje en mijn mat, nee ik deel mijn ruimte met diegene die met mij willen meedoen.

Wanneer weet je dat het gezellig is? Als je na je les nog even heerlijk koffie drinkt na de les. Wanneer je lang afwezig bent geweest en je gezicht weer eens laat zien, waarbij het voelt alsof je thuiskomt. Waar onderling lief en leed gedeeld wordt, mooie vriendschappen ontstaan en vooral het belangrijkste: het samen bezig zijn!

Dat maakt mijn passie voor deze groep Yoga liefhebbers zo mooi.