Bezinning

Soms moet je tijd nemen voor jezelf om weer tot de kern van je zijn te kunnen komen. Als dat wordt aangetast door buitenstaanders, ik laat het tenslotte ook toe, is het tijd om er iets mee te doen. Om de onrust in je zelf net als golven bij in een storm, tot rust te laten komen zal je moeten verdiepen. Dan pas zie je dat de zee of het meer glad wordt en kun je op de bodem kijken, eerder niet.

Het vergt veel van een mens om tegenwoordig na te denken in een tijd waar het altijd druk is, rennen, vliegen, haasten, en vooral alles willen. Mijn bezinning is dat ik op een normale en rustigere manier mijn leven wil leiden zonder mee te gaan in de haast van de wereld. Waar er geen tijd meer voor elkaar bestaat, geen praatje maar waar je in het restaurant communiceert met je mobiel. Dat alles probeer ik te minderen. Ook ik betrap mij erop hoe makkelijk het kleine schermpje om aandacht vraagt en ook hoe moeilijk het is om er van los te komen.

Nu heeft bezinning voor iedereen een andere betekenis maar als ik het op mijzelf betrek merk ik wel dat een Yoga workshop als Qi Quong/Yin Yoga mij veel inzichten geeft in het leven. Hoe mijn lijf te voelen en daar de rust in te brengen. Echt naar het centrum van je buik. Zo kom ik langzaam weer tot bezinning. Laatst had ik Shiatsu gedaan om mijn hoofd leeg te krijgen en wat meer energie banen weer open te zetten. Daar kwam ik erachter dat ik een Metaalelement ben. Na de workshop, waar ook meridianen werden benoemd en uitgelegd, kreeg ik een beter beeld van mijn inside. Wat moet ik nog hard werken om alles in goede balans te brengen en tot mezelf te komen. Maar ook hoe ik over mijzelf dacht. Het was zo herkenbaar wat bij het element Metaal werd aangegeven.

Jezelf verdiepen is ook een manier om tot rust te komen door te wandelen, alleen met iemand samen of een muziekje. Zelf vind ik het heerlijk de vogels te horen, ruizen van de wind of te stoppen en de stilte in mij op te nemen. Inmiddels leer ik langzaam wat ik wil, waar ik naartoe zou kunnen werken. Iedere dag is voor mij werken om balans te vinden en hier goed mee om te gaan. Het is overigens nooit verkeerd om tot besef te komen wat er in je gebeurd. Meditatie is een mooie plek om te verdiepen in jezelf en tot rust te komen. Daarbij kan Yoga je ook helpen maar heerlijke wandeling doet precies hetzelfde.

Heb ik nog een lange weg te gaan? Waarschijnlijk mijn hele leven op deze aarde. Je leert immers iedere dag bij. Om er iets mee te doen en tot mij te laten komen is nu de uitdaging.

feef55ae1988f9e070b9550e41cf120d_500x500_fit