Saamhorigheid

Saamhorigheid is een gezellig samen zijn. Er voor elkaar zijn, dingen met elkaar delen en steunen. Dat kan met een bakkie troost en een gebakje. Deze groep Yogi’s van de yoga 55+ is een hechte gezellige groep geworden. Een yogales waar snelheid en op je kop staan niet meer zo nodig hoeft. Waar bewegen, voelen, ademen, doen en gezelligheid voorop staan. Ik heb enorme bewondering voor deze groep. Niet omdat ze er zijn maar ook omdat er voor elkaar zijn. Ben je ziek, sturen we een kaartje. Wanneer iemand door omstandigheden verhuisd een mooi afscheid. Dit afscheid met elkaar beleven is een belangrijk onderdeel. Dit doen we natuurlijk met koffie, gebak, kadootjes, een knuffel en tot ziens.

Mijn missie is altijd geweest om groepen les te geven die niet naar een Zumba, body pump of body balance of vinyasales willen. Deze groep mensen, de ouderen, een plek te bieden die voor hen is. Les, bewegen en aandacht op hun niveau en soms een beetje meer. Weg uit de fitness zaal. Vandaag was ik de bofkont, ik werd vandaag een jaartje jonger. Dit wilde ik delen en vieren met koffie en gebak, maar ik werd verrast met allemaal verrassingen. Behalve nieuwe leden was de dame van afscheid erbij. Of dat nog niet genoeg was werd ik reuze verwend met kadootjes: heerlijk mint shampoo, geurkaarsje, lekker thee, kaarsen, kaart, rozen, een zakje licht, bonbons, een cake, amandels, vouwkerstballen, geurzakje en prachtige servetten. Mijn dag kan niet meer stuk behalve dat ik een geluksvogel ben, voel ik mij enorm dankbaar. Ondanks de pijntjes, blessures, vermoeidheid doet iedereen mee op zijn eigen tempo. Stoer hoor!.

Deze trouwe groep Yogi’s doen het zo goed dat de les uit zijn jasje knapt en we er een extra uurtje bij doen. Mocht het niet lukken om er om 10.00 uur bij te zijn in de eigen les, bieden we nu de optie toch die bewuste dag even lekker bezig te zijn. Het geeft mij energie, kracht, vrolijkheid, waardering en vooral het is zo mooi iedereen te zien groeien. Neen, ik ben zeer dankbaar, dit is toch het mooiste beroep dat je kan uitvoeren, zeg nou zelf.

Diepe Namasté voor hen,