Chi Neng Qigong

Onlangs heb ik iets nieuws geprobeerd. Al eerder deed ik een workshop Yin Yoga / Qigong bij Nanda van Tai Chi Chuang, maar wat ik nu deed was veel zwaarder. Qigong workshop was om meer de rust en de stilte in jezelf te ontdekken, nu deed ik een beginnersles Chi Neng Qigong met als doel: je imuun te versterken (medisch).

Deze vorm die ik mocht ervaren bij Frank Lageweg is, hoe je met iedere dag oefeningen, alles in je lichaam activeert en vooral met name de organen. Ook ligt de nadruk op je Chi (navel/buik). Kun je zelf die energie in jezelf vinden en vervolgens voelen. Deze vorm van Qigong is wetenschappelijk bewezen door dr. Benson in Amerika. Als je dus iedere dag trouw oefent heeft het effect. Minder vermoeid, betere doorbloeding, vochtafvoer en nog zoveel meer.

Na deze beginner les was ik gelijk begonnen met het thuis te beoefenen, auw ik dacht dat ik mijn armen niet meer omhoog kon tillen. Maar inmiddels lukt het om de spanning voorbij te laten gaan. Omdat dit een les voor de medische kant is, is het mogelijk je lichaam zelf te helen zonder medicatie. Een voorbeeld is dat je bloeddruk naar beneden kan gaan. Het werkt ook alleen als je iedere dag trouw je oefeningen doet. Omdat ik vocht achter de longen heb en dus kortademig merk ik wel iets verschil. Of het iets voor jou is? Ik weet het niet ik vond het reuze interessant. Zeker als het goed is voor je gezondheid en innerlijke rust. Het versterkt je immuunsysteem, stimuleert de organen en opent je energiebanen en als laatste het ontgift je lichaam. Drinken is altijd belangrijk voor een goede afvoer.

Ik heb veel geleerd en ben blij dat ik een DVD en een uitleg op papier heb gekregen. In dit gedeelte zat ook een oefening om 100 dagen Chi Neng Qigong te doen (a 10 minuten). Na een week had ik al effect maar ben helaas gestopt om andere redenen. Dus die 100 dagen mag ik opnieuw gaan doen. En dan kijken of ik het af kan maken. Nu eerst andere dingen in balans brengen, volbrengen en goed  naar mijn lichaam luisteren. Wil je het een keer volgen zou ik zeker contact opnemen met http://www.franklageweg.nl. Het is een aanrader, hij begeleidt goed, legt duidelijk uit, is rustig en stelt je vooral op je gemak.

Haula