Schijnen als een kaars

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een yoga onderwerp heb geschreven. Van het rietstengels, tot hoge hakken, rijden op een krokodil, rollende golven, franse toiletten, piramides bouwen, stoelendans, honden en katten de uitgescheurde broeken en nog zoveel meer. Dit keer gaat het over kaarsen. Hoe kan je nu branden als een kaars zal je zeggen: nou het kan echt. Het is een heerlijke oefening om te doen.

Ga lekker op de rug liggen. Steek je benen naar boven. Als je niet te zwaar wilt kun je voor de optie kiezen door je enkels boven je heupen te brengen, rug kaarsrecht aan de vloer en je voeten flexen. Zo loop je geen blessures op.

Wil je echter meer dan steek je tenen naar het plafond, plaatst je handen achter je rug zodat je op je schouders kan steunen en waarbij je handen en ellenbogen ondersteunen. Door je tenen te pointen en je benen door te strekken trek je al automatisch je beenspieren aan en krijg je het gevoel van rechtop staan. En nu gaat het erom dat je rustig in en uit ademt. Daarbij helpt het om diep in je buik te ademen en deze bij een rustige uitademing naar je tenen te sturen. Zoek die lengte, durf los te laten en proberen te visualiseren.

Wanneer je eenmaal de benen omhoog hebt, houdt dan de enkels boven de heupen. Zet je handen goed achter in je flanken of rug en probeer rustig in en uit te ademen. Zoek dan ruimte in je lichaam waardoor je nog meer ontspant in je adem zodat het voelt alsof je als een kaars brandt. Krachtig, fier en vooral jezelf.