Lekker eten

We kennen het allemaal, een heel jaar op dieet en met de vakantie alles eten wat lekker is. Pizza, wijn, bier, ijsjes en nog zoveel meer lekkers. Na je vakantie weer terugkomen en gelijk met diëten starten. Eten is lekker als je het met aandacht en met beleid doet. Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van eten. Thuis ben ik opgevoed om alles te leren eten, zelfs groenten waar nu over vergeten groente geroepen wordt. Uiteraard ben ik ook selectief. Met lange tanden kan ik witte kool, koolraap of snijbonen eten en zal dan ook zeker niet in mijn eetpatroon voorkomen. Daarentegen eet ik wel weer andere gezonde dingen.

Stevig ben ik mijn hele leven al geweest en ik heb zelfs nog 10 jaar een koolhydraatarm dieet gedaan waar ik 20 kilo was afgevallen. Helaas door omstandigheden is deze 20 kilo weer terug. Niet door eten maar medicatie, overgang, hormonen. Wat ik er mee doe? Bewust eten, op tijd eten, gevarieerd eten, sporten, wandelen en hopen dat waar ik nu met mijn gewicht zit het zo kan houden.

Op het moment volg ik een voedingspatroon van Bodie Boost waar men werkt met 2 punten uit de schijf van vijf. Dat betekent 2 bruine boterhammen is 1 punt en in de avond pasta is 1 punt. Die dag ben ik dus al door mijn koolhydraat heen. ‘S ochtends yoghurt en in de middag vaak een beker melk, ook 2 punten. Dit geldt ook voor groente en het fruit. Daarbij eet ik meerdere keren per dag. Een koekje mag maar dan iets anders laten. Een joker mag alleen in het weekend. Hierbij moet je denken aan gebak, wijn, toast, chips, snoep. Komkommer of radijs kun je de hele dag dooreten. Heerlijk toch.