Passie voor Yoga

Als kind heb ik tot mijn 16e geturnd en ben vanuit daar langzaam in de Yoga gerold. Na 10 jaar pilates ben ik met Bodybalance van Les Mills in aanraking gekomen. Omdat ik meer wilde begrijpen over Yoga in het algemeen heb ik een opleiding gedaan tot Power Yoga. Inmiddels geef ik gewoon “Yoga”. Een mengelmoes van Hatha, Yin, Power aangevuld met ademhaling en gevoel. 

Na wat leden die noodgedwongen niet meer naar de Bodybalance konden doordat deze les voor hen te snel was, ben ik een Yogales begonnen voor senioren die enorm actief is en die nog wel yoga konden volgen, alleen op een rustiger tempo. Waar zumba, pump, bodyshape geen optie meer voor hen is en fitness alleen te saai vinden. Hoe mooi is het als je deze yogi’s iets kan geven waar ze blij van worden, actief, energiek en vooral beweeglijk. Denk nou niet dat deze les voor watjes is want dan heb je het mis. Inmiddels hebben er ook wat jongere yogi’s zich aangesloten bij deze groep.

Het geeft mij een warm gevoel dat deze mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Ze uitkijken naar de volgende les. Waar we eerst moesten opstarten zijn er nu volle lessen. Deze groep yogi’s is inmiddels uitgegroeid tot een vaste club lieve, fijne, actieve mensen. Ik mis ze enorm.

Helaas ligt deze zaal er nu verlaten bij. De lockdown heeft niet alleen mij, maar iedereen in de sport zwaar getroffen. Hoe fijn zou het zijn als deze zaal er weer zo uit zou zien. Geen gemarkeerde ligplekken, nee een samenzijn van Yogi’s met als doel bewegen, samenzijn en even Me Time. Ik kan niet wachten en kijk er naar uit om weer te beginnen.