Samen sportief in beweging

Sinds Januari mag ik mij ervaringsdeskundige beweegdocent noemen. Hoe mooi is dat. Weer een titel. Nu is die titel niet belangrijk als wel hetgeen wat ik ga aanbieden. In een wijkcentrum bij mij in de buurt komen op dinsdagochtend ouderen bij elkaar om samen koffie te drinken of te bewegen. Een uurtje op de stoel, yoga mat of gewoon staan. Alles wat vast zit weer laten bewegen en vooral voelen, ontspannen en lekker bezig zijn. Het initiatief is gekomen van Stichting MeanderOmnium en Sportief Zeist.

De doelgroep is nu juist die persoon te bereiken die zich eenzaam voelen, niet de deur uit gaan maar wel iets willen doen en voor mensen die moeite hebben met opstaan, aankleden, balans. Hoe mooi is het om deze spieren te motiveren en sterker te laten voelen. Als je je daarbij ook nog lekker in je vel zit, gaat de dag ook een stuk vrolijker voorbij.

Inmiddels heb ik het initiatief aangemeld bij de Gemeente waar ik woon. Nu maar hopen dat de er iets moois uit komt. Het begin is er en ik kijk er naar uit om op een mooie manier aan de slag te gaan. Juist met de mensen die het zo hard nodig hebben. Want zeg nu zelf: Samen sportief in beweging is gezelliger dan op de bank.