Coronavirus

De wereld is in de ban van het Coronavirus. Ik ben in de ban van de griep. Hoewel ik twee dagen geleden al wel het gevoel had dat ik spierpijn in de benen had, dacht ik eerder aan het feit dat ik weer eens actief gewandeld had. Van donderdagnacht op vrijdag ging het mis. Van misselijk en boven de wc, denkende aan buikgriep, spierpijn naar koud, warm en koorts. De gewone griep. Net zo vervelend en ook hier kun je goed ziek van zijn. Wat doe je dan om er weer vanaf te komen? Nou, in mijn geval heel veel rust. Toegeven dat elke inspanning teveel is. Daarnaast veel slapen, soezen, rusten. Drinken vooral veel drinken. Misschien ben ik nog wel van de oude stempel en werk nog met hot coldrex, slik dubbelzoute (wel suikervrij) drop voor de keelpijn, honing met thee en probeer zoveel mogelijk inspanning te vermijden. Of dat lukt? Zekers want mijn lijf staat stijf van een soort spierpijn en alles doet zeer. Mijn hoofd zit vol watten en de benen missen de kracht. Naast de hulpmiddeltjes probeer ik ook zo gezond mogelijk te eten. Waarbij ik het vlees het liefst laat staan. Veel groente, veel fruit.

Iedereen heeft zo zijn eigen middelen, manieren om de griep te doorstaan. Er zijn mensen die doorlopen, zich op de paracetamol storten, er zijn mensen die alle homeopatische middelen gebruiken, van gember, vitamine D en C extra. Benoem het maar. Zolang het voor jou maar helpt ben ik van mening datgene te doen, te eten en te gebruiken wat bij jou past.

Nu wilde het geval dat ik vrijdag bij een vriendin zou gaan eten. Normaal koop ik bloemen maar nu dan een keer iets totaal anders. Dat dit nu van pas zou komen had ik niet kunnen bevroeden. Met dank aan #Groentelein, Zeist.

Groentelein, Zeist