Vrijwilligster

De Gouden Koets is een initiatief van Stichting Vrienden van het Binnenbos. Zij hebben een pracht van een vervoer voor de wijk Binnenbos-Hoge Dennen in Zeist. Ouderen die niet of nauwelijks buiten komen, kunnen gebruik maken van dit vervoer. Dit kan om naar het Gouden Koffie uur te komen, de winkel, de huisarts, tandarts of gewoon even rondrijden. Het kan allemaal. Men kan zich op twee dagen van de week inschrijven en worden dan gehaald en gebracht. Dit gaat in overleg met een centralist. Deze stuurt inmiddels een heel grote groep vrijwilligers aan. Een geoliede machine kun je zeggen. Ontzettend dankbaar en leuk werk. Zeker als je de mensen beter gaat leren kennen. Ik weet nog dat ik het de eerste keer doodeng vond, want het is tenslotte een hele belevenis voor chauffeur als bijrijder :-).

Ik ben inmiddels een oproepvrijwilliger en vindt het reuze dankbaar en leuk werk om te doen. Gewoon onder de mensen en iets voor iemand kunnen betekenen. Waardering dat ze uit de voeten kunnen. En ook de vrijheid die men hiermee bereikt. Laten we gewoon doorgaan met deze goede projecten/initiatieven. Dankbaar dat ik hier deel van uitmaak.