Horoscopen

Van huis uit ben ik een Boogschutter. Normaal hecht ik niet zo heel veel waarden aan horoscopen. Maar deze is zo treffend dat ik het niet kon laten hem te plaatsen. Soms heel soms zegt het heelal dat je rustig aan moet doen. Even een momentje voor jezelf. Niet altijd kan dat of is er tijd voor, maar toch. Af en toe is het wel even goed dat je weer wakker wordt geschud waar het om gaat. Niet pushen om te blijven sporten maar even loslaten, of dat dieet weer oppakken en wat dacht je van lekker wandelen met een leenhond (deed ik al) in de bossen. Vasten deed ik al, ik ben gestopt met alcohol en probeer in het eten meer te matigen. Zeker nu de beweging minder is dan voor de coronatijd. Mezelf zware doelen opstellen lukt toch niet maar wat meer op mezelf letten moet zeker gaan lukken met zo’n voorspelling.

De nerveuze planeet Uranus in Stier kan dit jaar impact hebben op je gezondheid. Omdat Uranus werkt via het zenuwstelsel, is de psychosomatische component belangrijk als je klachten ervaart. Houd daar rekening mee, vooral als je vage klachten hebt en een arts ‘geen lichamelijke oorzaak kan vinden’. Dan is het extra belangrijk om te zorgen voor ontspanning. Laat jezelf regelmatig verwennen met massages, reiki of tai chi. Dat helpt je om een betere verbinding te maken met je lijf.

Probeer goed te voelen waar je fysieke grenzen liggen: ga niet tot het uiterste met een dieet of een sportschoolregime. Daarmee verhoog je de druk op je lichaam alleen maar, waardoor je het tegenovergestelde bereikt van wat je zou willen.

Wat helpt om een zekere onrust kwijt te raken is vaker de natuur in gaan. Als het mogelijk is, samen met een hond (dat kan ook een ‘leenhond’ zijn) of nog meer des Boogschutters, met je paard. Deze dieren helpen je om volledig het moment te ervaren en even al het andere te vergeten.

Een typisch kwetsbare plek van Boogschutter is de lever: die kan een vetlaag vormen als reactie op te veel voedsel of alcohol. Regelmatig vasten (intermittent of anderszins) geeft je lever de ruimte om dat vet af te breken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s