Gespecialiseerd in Parkinson Yoga

De afgelopen maanden heb ik niet stil gezeten. Ik ben gespecialiseerd in Stoelyoga en mag daar sinds vandaag Parkinsonyoga aan toevoegen. Inmiddels heb ik mijn zegens geteld en ben heel blij met wat ik doe en wat ik voor anderen kan betekenen. Doelgroepen helpen die het lastig vinden om zomaar naar een sportschool te stappen of er zelfs niet kunnen komen. Maar ook mensen die het heerlijk vinden om thuis in hun vertrouwde omgeving een privéles te volgen. En na afloop met een tevreden gevoel de dag in gaan. Yoga is dan ook te ervaren om niet in het hard-werken-patroon te schieten. maar het “gewoon” ervaren in plaats te presteren.

Yoga4Parkinson is speciaal ontwikkeld voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben, of die parkinsonisme hebben. De basis van Yoga4Parkinson is Hatha yoga, gecombineerd met restorative yoga, stoelyoga en eigen aanpassingen. Doordat je als docent van Yoga4Parkinson kennis van de ziekte van Parkinson hebt, kun je je leerlingen extra goed begeleiden in de oefeningen.

Daarnaast is het voor mensen met parkinson prettig om elkaar te ontmoeten tijdens de yogales. Iedereen zit immers in hetzelfde schuitje, begrijpt van elkaar wat er speelt en kampt met vergelijkbare klachten. Je hoeft je nergens voor te schamen. Zo biedt een Yoga4Parkinson-les een veilige omgeving waarin het makkelijk ervaringen uitwisselen is.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s