Waarom ik graag Yoga doe

Dit keer niet een blog over mijzelf. Maar van iemand die het leuk vindt haar verhaal te delen. Waarom zij het volgt en wat haar inspireert om mee te doen.

Waarom ik graag yoga bij Anneke doe

Ik ben twintig jaar lang yoga-leerling geweest van iemand die veeleisend was en technisch zeer precies. Wel een uitstekende docente. Toen ik om verschillende redenen die lessen niet meer kon bijwonen, heb ik Anneke ontdekt. Ze heeft de technische precisie. Maar het weldadig verschil is dat Anneke niet de perfectie van elke beweging beoogt, maar de innerlijke rust. Geen hooggelegen doel buiten jezelf, wel een aandachtig streven naar ontspanning in het doen van de oefening, goed luisteren naar waar jezelf bij elke oefening behoefte aan hebt. En dit mag per persoon verschillen

Ik kwam van een soort intellectueel yoga in een manier van lesgeven vanuit het hart terecht en ik ontdekte iets belangrijkers dan de voldoening om een pose perfect te kunnen uitvoeren, namelijk vreugde, behaaglijkheid en saamhorigheid. Want behalve haar zonnige en gulle uitstraling, heeft Anneke ook zorg voor de groep. Ik kende yoga als een strikt individuele discipline, zelfs gericht om het individu te laten oplossen in een hogere leegte; daarentegen is Anneke’s inspiratie aards, vitaliserend en verbindend.

Anneke’s lesaanbod is zeer afwisselend. De les is nooit twee keer exact hetzelfde en voor elke oefening suggereert ze makkelijkere of moeilijkere varianten, zodat iedereen eruit kan kiezen wat bij haar of hem het best past. Wat je dan ook mankeert, je voel je welkom. Nu ik na een gebroken heup van plan ben om weer haar lessen te volgen, verheug ik me er enorm op om die benadering van yoga weer te ervaren.

Agnès

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s