Meedoen in Zeist

Vanaf Maart 2021 is de gemeente Zeist gestart met 75-plus huisbezoeken onder senioren. Zo om meer inzicht te krijgen of er senioren zijn die zich eenzaam voelen, of er iets in de wijk moet worden aangepast, is er voldoende zorg, weten ze de loketten te vinden en hoe vergeten we ze niet. Als vrijwilliger doen wij het voorwerk om de senioren in kaart te brengen en wat de behoefte is, zodat er adequaat gehandeld kan worden . Zeker in deze tijd van Corona.

Nu ik als vrijwilligster van dit project op bezoek ga, moet ik zeggen dat ik er veel van geleerd heb. Dat als je ouder wordt dingen niet meer vanzelfsprekend zijn is wel duidelijk, maar dat je wereld heel klein kan worden…… Door ouderdom wordt je vriendenkring kleiner, en zomaar op iemand afstappen doe je dan ook niet zomaar meer. Wat mij ook is opgevallen, is dat niet iedereen de moed laat zakken. “We gaan gewoon door, wat moeten we anders”. Dat klinkt heel stoer, maar als je lichamelijk beperkt ben en in je hoofd nog helder, is het soms een hard gelach. Er zijn bezoeken geweest waar ik met pijn in mijn hart ben weggegaan. Toch ben ik trots en dankbaar dat ik dit werk mag doen. Vrijwilligerswerk moet je ook liggen denk ik en ik ben er achter gekomen dat het mij andere inzichten heeft gegeven.

Wil jij iets betekenen voor een ander, als is het maar een luisterend oor, kun jij mensen handreikingen doen door ze te verwijzen een organisatie die hen kan helpen of activiteiten kan bieden. Zeist is nog lang niet klaar en ik ben dringend op zoek naar collega’s. Lijkt het je leuk? Geef je op via MeanderOmnium, t.a.v. mevrouw E. Schut..

WORDT JIJ MIJN COLLEGA?

#MeanderOmnium
#Gemeentezeist
#MeedoeninZeist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s