Herfst en bezinning

Wat is de herfst een mooie jaargetijde. Rijdend in mijn autootje onderweg naar Shiatsu, werd ik op de laan waar ik reed, verblind door de schoonheid van de bladeren, de prachtige zon en natuur. Als je echt oplettend bent kun je veel ontdekken. Zo zag ik vlak naast mij een buizerd landen op de grond. Indrukwekkend om vanuit de auto zijn kleur, grote en spanwijdte van de vleugels te bewonderen. Gelukkig was het niet zo druk dus had ik alle tijd om er even van te genieten en er naar te kijken.

De volgende dag zat ik al vroeg op mijn brommertje naar een yogales in Utrecht. Op dit tijdstip is het vrij rustig en de wereld is dan net aan het wakker worden. Ik mag graag om mij heen kijken, weer een frisse blik op wat er is. Twee herten grazend in een weide waarbij fietsers geen aandacht voor hen hadden, heb ik er een mooie herinnering aan. Nog niet veel verder word ik vanuit de lucht, zittend op de een lantaarnpaal, gadegeslagen door een prachtige buizerd in rust. De wereld aanschouwend, stil en oplettend.

Ook laat ik twee keer in de week de honden uit voor mij buurvrouw. Wel de lusten niet de lasten om het maar luchtig te houden. Daarnaast zijn het hele lieve boefjes. Hoe heerlijk is het in de ochtend in alle rust deze twee uit te laten als de natuur zijn best doet om wakker te worden. De herten in het hertenkamp liggen nog in rust in hun afgesloten ruimte, vogels zijn kwetterend, bij toeval een buizerd over je heen scherend of een eekhoorn die je voeten kruist en een boom in klimt. Zo mooi nu al het blad verkleurd is en het soms een verrassing is wat je er onder vandaan ziet komen.

Herfst is niet alleen verfrissend maar voor mij ook een manier om, net als de bomen, mijn last te laten vallen. Dit lukt niet altijd maar ik doe wel mijn best. Ook verrassend hoe alle jaargetijden je weer een ander schouwspel laat zien. Herfst en lente zijn wel mijn favoriet. De natuur kan in je dagelijks leven of onderweg naar je werk voor zoveel moois staan. Mij geeft het even een moment van bezinning dat we er zuinig op moeten zijn. Neem eens bankje en geniet van de stilte, rust, kleur, geluiden en de lucht.