CHALLeNGE: Doe de ParkinZonnegroet

Houten, 10 januari 2022Als warming-up voor The Parkinson Games, een internationaal sportevenement dat plaatsvindt in Eindhoven op 5 en 6 augustus 2022, heeft Yoga4Parkinson speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson de ParkinZonnegroet ontwikkeld.

De reguliere zonnegroet – een reeks yogahoudingen achter elkaar – is niet voor alle mensen met parkinson haalbaar. Daarom is er nu de ParkinZonnegroet. Hiermee wil Yoga4Parkinson iedereen met de ziekte van Parkinson uitdagen: doe de speciale zonnegroet een paar weken lang elke dag bij het opstaan en ontdek zelf hoeveel fitter je je gaat voelen. Ook mensen zonder parkinson mogen trouwens meedoen! De ParkinZonnegroet is echt voor iedereen: dankzij Paula Jap Tjong van Stoelyoga Nederland is er ook een variant van de ParkinZonnegroet die zittend op een stoel kan worden uitgevoerd.

Zo is de ParkinZonnegroet een laagdrempelige manier om kennis te maken met yoga als bewegingsvorm en om te ontdekken hoe yoga de kwaliteit van leven kan verbeteren, ook als je de ziekte van Parkinson hebt. Deze uitdaging sluit mooi aan bij de missie van Yoga4Parkinson: yoga dichterbij mensen met parkinson brengen, door yogadocenten op te leiden tot Yoga4Parkinsondocent. Bovendien is het een mooie voorbereiding voor deelname aan The Parkinson Games 2022, de ‘olympische spelen’ voor mensen met parkinson.

Meer weten over de ParkinZonnegroet, de Parkinson Games en hoe je deze actie kunt steunen? Kijk op www.parkinzonnegroet.nl en http://www.theparkinsongames.com.

Wil je mij steunen door te doneren:
Ik doe mee aan de ParkinZonnegroet Challenge (kentaa.nl)