Lekker Oud

Begin dit jaar werd er op Facebook in de groep Yogadocenten een oproep gedaan naar senioren op de mat. “Lekker oud”. Ik moest gelijk denken aan de grondlegger en motivator van mijn eigen Yogi uit de groep.

Hoewel ze inmiddels door de corona een rustigere plek heeft gevonden dan de sportschool is ze nog steeds een Yogi in hart en nieren.

Inmiddels is het al weer 8 jaar geleden dat ik binnen de sportschool begon met Yoga 55+. Ans kwam de 1e keer naar de les en was gelijk enthousiast. Samen met haar is het gelukt een mooie groep bij elkaar te brengen. Zo goed zelfs dat de groep is uitgebreid naar een 2e lesuur. Nu hoef je niet alleen senior te zijn maar het tempo ligt wat lager. Vaak na de les nog even bakkie bij de bar, na kletsen, verjaardagen vieren, afscheid nemen. Het ging niet alleen om de Yoga maar ook de verbinding.

Helaas kwam de corona het ritme verstoren en werden de sportscholen gesloten. Daarnaast merkte je ook dat niet iedereen zomaar na het openen van de sportscholen, weer aan de Yoga begon. “Is het wel veilig en dan al die jongelui?” Ans besloot met zicht op haar leeftijd en gezondheid te kiezen voor een klas waar het minder druk is en waar ze net zoveel plezier uithaalde.

Maar om een lang verhaal kort te maken, Ans had ik gevraagd of zij voelde voor een interview. Niet het 1e de beste yogablad nee, Yoga International. En nu eindelijk deze maand uitgekomen. Ik ben zo trots op haar, een prachtig verhaal en openheid over haarzelf en daarnaast toch maar in de kleermakerzit. Een echte boedha!.

Wil je haar verhaal lezen over lekker oud? Klik dan op deze link, want het is zeker de moeite waard. Leeftijd hoeft geen belemmering te zijn om je goed te voelen.