Massage Mindfulness

Sinds ik Yog4Parkinson geef ben ik altijd op zoek naar middelen om mensen zoveel mogelijk even te laten vergeten. Even niet de trilling en alle opslurpende energie die daarmee gepaard gaan. Hoewel ik deze massage handschoen voor de senioren in de Stoelyoga had gekocht, is dit echt een middel wat bij Yoga4Parkinson heel veel doet.

Als docente ben ik altijd op zoek hoe ik mijn yogi’s de beste begeleiding kan geven en te laten ervaren. Sinds een half jaar geef ik als docent les in deze doelgroep. En iedere vorm staat op zich. De een gebruikt medicatie en de ander helemaal niet en werkt met voeding. Ook waterstofgas is tegenwoordig een nieuwe therapie om mensen het juiste aan behandeling aan te reiken.

Parkinson wordt door velen anders ervaren of hebben andere symptomen. Echter hebben ze een ding gemeen. De ontspanning, even geen trillen, even weer gewoon ontspannen. Ik ben begonnen bij een dame die ik privé behandelde en het deed haar zo goed. Het trillen ging helemaal over. Nu gebruik ik het in mijn les van acht personen. Iedere week behandel ik iemand anders en allemaal ervaren ze het als “heerlijk” gewoon 15 minuten aandacht aan de Yogi en het masseren. Het is maar een lichte aanraking van kleine ronddraaiende bewegingen. Druk is helemaal niet nodig maar het gaat gewoon om het aanraken en het toch kunnen loslaten. Ontspannen.

Ik kan er zo van genieten hoe mensen hier van ontspannen het hoe het hen goed doet, dat ik het tegenwoordig standaard bij Parkinson leden gebruik. Gewoon even de aandacht en het gevoel van weer uit je hoofd in je lijf. Nu ik ervaren heb dat dit zo goed doet, blijf ik het doen. Een echte aanrader!

Inmiddels ga ik door waar ik ben begonnen en hoop iets bij te dragen, niet alleen met de yoga, maar ook het gevoel dat iets kleins en simpels van het gewoon goed voelen.