Luister naar het fluisteren

Andere mensen goed advies geven is vaak makkelijker dan het zelf uitvoeren. Het mooie is dat ik altijd tegen anderen zeg: Luister naar je lichaam, neem je rust, je tijd. Dat mag best. Maar als het mijzelf betreft vergeet ik het heel vaak Neen zeggen is een van de vele valkuilen die ik heb dus nu zeg ik even nee!

Onlangs zeiden leden tegen mij: An, je kan niet alles oplossen dus leer naar jezelf te luisteren en neem ook eens afstand en wat rust. Na een bewogen jaar, hard werken, balans vinden, mezelf accepteren kijk ik enorm uit naar drie weken dingen te doen voor mijzelf. Eigenlijk helemaal niets. Gewoon luieren en vooral niet moeten.

Mijn werk doe ik met enorm veel plezier en het geeft een goed en dankbaar gevoel om er voor mensen te zijn. Helpen als er hulpvragen komen, leuke dingen uitzetten als dat nodig is. Helaas zijn er dit jaar een aantal mensen of ontvallen, verhuisd of ziek geworden. Het hoort allemaal bij het leven, maar het gaat je niet in je koude kleren zitten. Onlangs hebben we een bijzonder mooi mens verloren in een stoelyoga. Onze 95-jarige Nolly, een markante persoonlijkheid en zeer gul, is onverwachts ontvallen. Ze was altijd positief. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. En vandaag had ik er dan ook last van dat ze er niet meer is.

In een andere stoelyogagroep gaan er twee verhuizen en is er onlangs iemand haar man verloren. Je zal zeggen dat hoort bij het ouder worden, maar dat neemt niet weg dat het soms pijn doet.

Nu is tijd om even niks te doen, te genieten, samen zijn en de stilte op te zoeken. Weer te ontdekken wat lief zijn voor jezelf is. Na mijn vakantie heb ik besloten op mijn vrije donderdag in de ochtend het zwemmen op te pakken in plaats van de yoga. Gewichtsloos even door het water zwemmen. Ik kijk er naar uit. Ook ben ik weer een nieuwe weg ingeslagen door een prachtige lotus tattoo op mijn buitenbeen te laten zetten. Ik ben er heel trots op. Iets overwonnen, gedaan omdat ik het wilde en vooral weer een stap vooruit.

Ik heb heel lang niet geluisterd naar mijn lichaam en ook heb ik mijn grenzen ver overschreden. Van blessures, pijntjes, vermoeidheid, soms dagen niets doen, mag ik nu alles even uit mijn handen laten vallen en doen waar ik Zin in heb. Rust, luisteren naar het fluisteren. 🧘🏼‍♀️🙏🏼