Trots als een pauw

Vandaag was er voor mij een heel belangrijke dag.
Vandaag heb ik mogen tekenen als partner in een samenwerkingsovereenkomst “Een tegen Eenzaamheid” in samenwerking met de Gemeente Zeist. Voor mij heel belangrijk.

Twee jaar geleden starte ik mijn bedrijfje Annegje’s Zen en Yoga. Hoewel ik toen nog vrijwilliger was (en ben) voor Stichting Vrienden voor het Binnenbos, ben ik langzaam ingelijfd door mijn mentor @Brenda Emmen coordinator MeanderOmnium en @Aloys ter Steege voorzitter Stichting. Wat ben ik blij om datgene te mogen uitzetten waar we allemaal voor staan: “verbinden”.

Zij gaven mij het vertrouwen en het zetje dat ik dit allemaal wel kon. ‘Sluit je aan bij de coalitie voor Een tegen eenzaamheid in Zeist, doe mee met het project 75+ huisbezoek, en vooral blijf je zelf. Al deze goede raad heb ik ter harte genomen. Het heeft mij niet alleen veel gebracht maar ook veel “gegeven”.

Voor mijzelf vond ik het belangrijk hoe ik ouderen weer buiten de deur kreeg en verbinding konden vinden met leeftijd genoten. Hoe mooi is dat als dat via Stoelyoga kan. Dankzij MeanderOmnium en het Binnenbos kreeg ik de kans mijn toekomst op te bouwen maar ook iets te betekenen voor anderen. Een luisterend oor, signaleren waar mogelijk, doorsturen MeanderOmnium of andere organisaties.

Ik ben vooral trots op mijzelf voor wat ik heb opgebouwd, hoe ik heb leren netwerken waar mooie dingen uit voortkomen. Waar ik als eenmanszaak en ZZP’er iets kan toevoegen aan dat wat zo belangrijk is, uit je isolement komen en weer anderen ontmoeten.

Wat voelde ik mij vanochtend zenuwachtig. Toch een grote stap als eenling in al die organisatie’s die werken aan Een tegen Eenzaamheid. Maar ik heb gemerkt hoe belangrijk ik ben binnen de gemeenschap en de groepen die ik heb mogen opbouwen.

Trots als een pauw op een mooie samenwerking met alle partners en gemeente Zeist.