Chronische ziektenOnlangs heb ik een bijscholing gevolgd voor Chronische klachten en ziektes. Chronisch als een klacht na behandeling, of uitstel niet meer over gaat. Door deze klachten heb je pijn of krijg je beperkingen in het dagelijks leven. Naast mijn eigen chronische klachten probeer ik ook anderen te helpen om toch soepel te blijven en even een moment te vinden dat ontspannen even een kadootje is. Want het kost heel veel energie. Chronisch kan zijn vermoeidheid, stijfheid, ziekte als reuma/parkinson/artrose, ocpd, fymobrologie en nog zoveel meer.

Yoga kan daarbij helpen om even de boel te verzachten, te versoepelen en ook even lief te zijn voor je lijf. Hoe moeilijk ook. In yoga werk je dan met bolsters, kussens, dikke matten, krukjes, stoelen, ballen, banden, elastiekbanden, plaids. Genoeg om creatief bezig te zijn om de vervelende plekken te ontzien.

Het was weer even een eye-opener om een bijscholing te volgen. Want in deze tijd veranderd er zoveel en komen er weer nieuwe handtools bij. Hoe mooi is het les te krijgen van iemand die ervaringsdeskundige is en docent. Zo leer je enorm van elkaar en werkt het verfrissend om net weer even met een andere blik naar nieuwe dingen te kijken.

Yoga is geen wondermiddel, maar beter als pilletjes en helpt echt helend als je er de ruimte en tijd voor neemt.


Bijscholing bij Miracle Yoga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s