Annegje

Samen met jou gaan wij op ontdekkingstocht naar
wat goed voelt en bij jou past.

Jezelf ontdekken en de ontspanning in jezelf te herkennen.

Ik ben Anneke ook wel Annegje genoemd. Ik vind het fijn om dingen te delen, daar waar mijn passie en interesses liggen en geef Yoga vanuit mijn hart .
Daarnaast “kom ik ook graag bij de mensen thuis“☸

Bij toeval ben ik eigenlijk de Yoga ingerold. Ooit ben ik eerst met Pilates lessen begonnen en de Bodybalanceles kwam er al vrij snel achteraan. Inmiddels geef ik sinds 2012 zelf les als gecertificeerd Les Mills Bodybalance groepslesdocente op een sportschool.

Om mij meer te verdiepen in de Yoga, de filosofie hierin wilde begrijpen, kunnen corrigeren, nieuwe dingen leren, heb ik in 2014 een Power Yoga opleiding gevolgd en succesvol afgerond. Het jaar 2015-2016 was een jaar van borstkanker, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik als geen ander begrijp hoe je lichaam voelt, je hoofd iets anders wil en hiermee om moet gaan. Werken aan het vertrouwen wat er ooit was.

Vooral ook dat de Yoga mij er weer bovenop heeft geholpen en ik hierin inmiddels ervaringsdeskundige ben.

Sinds november 2020 ben ik gespecialiseerd in het geven van Stoelyoga aan senioren en mag ik sinds april 2021 ook Yoga geven aan mensen met Yoga4Parkinson. Om in mijn lessen wat meer te kunnen toevoegen heb ik in 2023 een basisopleiding Qi Gong gevolgd.


Voor mij is Yoga een moment voor jezelf en om weer verbinding te maken met lichaam en geest. Even in de oefening in plaats van het hoofd.
Het leert je aanwezig te zijn in het moment en beter voor jezelf te zorgen. Yoga is erg goed voor zowel je geestelijke als fysieke gezondheid. Daarbij heeft het mij de balans en vertrouwen teruggebracht na een periode van borstkanker en geleerd dat het heel helend kan werken. Yoga stimuleert de acceptatie en verbinding van je lichaam en geest.

Daarnaast merk ik nu ik ouder word, hoe lenig het lichaam nog voelt. Belangrijk is wat je nog kan, niet gefocust op wat je niet kan. Yoga is niet alleen rekken en strekken, maar zoveel meer.  

 Anneke ❤


Mijn Opleidingen

2012 – gecertificeerd Les Mills groepsles docente volg ik vier keer per jaar een bijscholing.
2014 – gediplomeerd Poweryoga docente.

2015 – ervaringsdeskundige yoga & kanker.
2018 – ervaringsdeskundige samen in beweging.
2020 – gecertificeerd Stoelyoga.
2021 – gespecialiseerd Yoga4Parkinson docente.

2022 – bijscholing chronische pijn.
2023in basisopleiding voor Qi Gong

© Copyright Annegje’s Zen en Yoga – Alle rechten voorbehouden – KvK 81796188