Lieve Anneke,

Dank! Ik heb mij gezien en gekoesterd gevoeld door jou:
Voorwaarden om te groeien.
Ik ben letterlijk en figuurlijk sterker geworden.

Hester H.

Anneke is een geweldige yoga docent:
elke week een nieuwe serie asanas, goed opgebouwde les, kent haar leerlingen met hun eventuele specifieke beperkingen waarvoor ze alternatieven biedt, veel humor, open blik, ziet veel bij haar leerlingen, hart voor haar les en leerlingen.
Altijd een bijzondere afsluiting van de yogales met een mooie tekst, gedicht, mooie muziek, bodyscan.
En soms lavendel kussentjes op je ogen. Anneke is mijn grote favoriet!

Wilma G.

Het is fijn dat er bij de Yogales rekening gehouden wordt met wie je bent en wat je kan.
Je wordt gezien!
Anneke zorgt ervoor dat je geen grens van jezelf overschrijdt. Met een dosis humor van haar relativering van mijn fysieke klachten, krijgt mijn zelfvertrouwen een “boost”. Na een les ben ik ontspannen en kan ik meer accepteren dat “het is wat het is”.

Janine S.

Dat bewegen goed is voor ons die Parkinson hebben, is bekend.
Yoga4Parkinson is daar een prima middel voor. Anneke heeft duidelijk verstand van Parkinson, ze geeft rustig en duidelijk les.
Het is echt heerlijk je lijf te rekken en te strekken op de aanwijzingen die Anneke geeft, heerlijk om je spieren te voelen, heerlijk om aan het einde van de les 15 minuten te ontspannen. En toch is mijn lijf stevig aan het werk, maar dan in een ontspannen modus. Je hoeft er echt niet lenig voor te zijn, de oefeningen kan iedereen uitvoeren naar eigen vermogen en kunnen. En zweverig is het al helemaal niet.
En het is fijn anderen met Parkinson te ontmoeten, te lachen met elkaar, elkaars beperkingen te begrijpen.


Brigitta B.

Gisteren heb ik zo genoten van de stoelyoga in De Koppeling. Ik kom graag weer op
dinsdagmiddag 10 mei. Ik ervaar al 3 maanden erge stress en wordt daar ook voor behandeld. Maar de stoelyoga was gewoon een wonder! Dat zou ik elke dag wel willen, ik was totaal ontspannen. Het werkt veel beter dan pillen! Heel hartelijk dank.K. dVries

Ruim een halfjaar doen we Yoga bij Anneke. Ongeacht de ervaring die je hebt met yoga, krijg je les op het niveau dat bij jou past. We hebben bij onze start onze beperkingen gedeeld met Anneke. Bij de lessen houdt Anneke hier voortdurend rekening mee en checkt ze regelmatig of we niet over onze grenzen gaan. Zo nodig worden oefeningen op de stoel uitgevoerd om zo, ondanks je beperking, het gewenste resultaat te bereiken.
Elke keer is het een vrolijke les.

We worden echt door Anneke gezien.

Familie M.

Ik wil je ontzettend bedanken, zo ontzettend veel geleerd en me altijd heel welkom gevoeld in de Yogalessen. Ik heb echt een mooie yogaroutine op kunnen bouwen – ondersteund door jouw techniek – iets waar ik nog lange tijd veel aan ga hebben, dat weet ik zeker.  Heel veel succes en plezier met alles en ik wens je een goed, fijn en gezond 2020 toe !!

Ilja G.

Dankzij jouw Yogalessen kan ik mijn drukke werkzaamheden veel beter loslaten, om zo ontspannen het weekend in te gaan. Dank je wel voor je fijne manier van lesgeven!

Kirsten W.

Anneke is een goede Yoga en Bodybalance instructrice die in haar lessen werkt aan fysieke en mentale gezondheid op een laagdrempelige manier.
Mensen, die naar haar lessen komen, komen al jaren en zij weet hen aan zich te binden met een positieve, persoonlijke benadering waarbij ook mensen met een wat minder fysieke gezondheid groeien in ‘vitality’. 

Karin C.

Ik heb bij Anneke deze zomer Yogalessen gevolgd in de buitenlucht in verband met Corona. Door mijn drukke thuiswerken was het een verademing om de rust en de ontspanning te ervaren van de lessen van Anneke.

Iedereen voelt zich ook gelijk welkom bij haar. Ik kan haar en haar lessen dan ook iedereen aanraden. Na de les heb je weer ruimte in je hoofd en kracht in je lijf voor de hele (werk) dag.

Marianne D.

Anneke is een betrouwbare en zeer gedreven Yoga-docent.
Zij kan iedereen goed motiveren en is in staat iedereen individueel te coachen en tegelijkertijd een groepsgevoel te creëren.

Alenca M.

Anneke geeft Yoga met liefde en aandacht.
Het brengt mij stilte en balans.

Louise de J.

Ik heb al een paar jaar Yogales van Anneke. Wij zijn een vrij hechte 55+ yogagroep.
Mede door de inzet van Anneke.
Ze kent iedereen bij naam en is altijd betrokken bij het wel en wee van de groepsleden. Haar lessen zijn prettig, rustig tot pittig en voelen veilig en vertrouwd.
Ze heeft een heerlijk gevoel voor humor.

Carla D.

Anneke is een hele fijne Yoga docente, je krijgt altijd goede aanwijzingen om steeds flexibeler te worden. Relaxte sfeer tijdens een les. Een aanrader voor een heerlijk zen-moment in een drukke werk week!

Elles te P.

M’n moeder gaf nog expliciet aan dat ze de Yoga4Parkinsonles fijn vond vandaag.
De ontspanning doet haar heel goed en zet haar op ander spoor.

Ingrid K.

Yogales van Anneke ontvangen, wat een mooie manier van les geven. Rustig, duidelijk en mij begeleidend in mijn gewaarwording en voelen, langs mijn gehele lijf. Stap voor stap.

Mooie metaforen en beelden die hielpen om de oefening te doen. Een spreekwoordelijke stok langs mijn rug zodat ik die recht hield, mijn tenen krommen i h spreekwoordelijke strand en loslaten bij een golf.

Maar … vooral het accent op zachtheid (en toch ook lekker bezig) bracht mij veel (verbinding en mildheid). Mooi hoe ik bij de zachtheid kon blijven, i.p.v. in mij bekende hard-werken-patroon te schieten. Hoe ik het “gewoon” kon ervaren i.p.v. presteren.

Dit kwam door de manier van lesgeven van Anneke die me consequent de zachtheid benoemde en mij met aandacht voor mijn ademhaling de bewegingen liet maken waarbij ik spanning (in spieren) los liet. Hoe fijn om rust en berusting te voelen en oké te zijn (met mijn lijf).

Niet alleen tijdens of net na de les, het bracht me beter in mijn vel en fysiek merkte ik ook verschil.

Mijn schouderbladen bleven de hele dag spreekwoordelijk makkelijk in mijn broekzak glijden, als ik er weer even aan dacht. Waarbij ik het  opmerkelijk vindt hoe makkelijk en diep ze in die zakken kunnen sinds je les.

Dank voor je les.

Karin M.

Ik houd van Yoga en Stoelyoga het houdt mij soepel en beweegbaar en het is heel goed voor je lijf.

Josien B.

Een mooi stukje van iemand die het leuk vindt haar verhaal te delen. Waarom zij Yoga volgt en wat haar inspireert om mee te doen.


Waarom ik graag yoga bij Anneke doe!

Ik ben twintig jaar lang yoga-leerling geweest van iemand die veeleisend was en technisch zeer precies. Wel een uitstekende docente. Toen ik om verschillende redenen die lessen niet meer kon bijwonen, heb ik Anneke ontdekt. Ze heeft de technische precisie. Maar het weldadig verschil is dat Anneke niet de perfectie van elke beweging beoogt, maar de innerlijke rust. Geen hooggelegen doel buiten jezelf, wel een aandachtig streven naar ontspanning in het doen van de oefening, goed luisteren naar waar jezelf bij elke oefening behoefte aan hebt. en dit mag per persoon verschillen.

Ik kwam van een soort intellectueel yoga in een manier van lesgeven vanuit het hart terecht en ik ontdekte iets belangrijkers dan de voldoening om een post perfect uit te kunnen uitvoeren, namelijk vreugde, behaaglijkheid en saamhorigheid.
Want behalve haar zonnige en gulle uitstraling, heeft Anneke ook zorg voor de groep. Ik kende yoga als een strikt individuele dischipline, zelfs gericht om het individu te laten oplossen in een hogere leefte; daarentegen is Anneke’s inspiratie aards, vitaliserend en verbindend.

Anneke’s lesaanbod is zeer afwisselend. De les is nooit twee keer exact hetzelfde en voor elke oefening suggereert ze makkelijkere of moeilijkere varianten, zodat iedereen eruit kan kiezen wat bij haar of hem het best past. Wat je dan ook mankeert, je voelt je welkom. Nu ik na een gebroken heup van plan ben om weer haar lessen te volgen, verheug ik me er enorm op om die benadering van yoga weer te ervaren.

Agnès V.

Sinds een paar weken doe ik mee met (Stoel)-yoga.
Anneke geeft goede uitleg, helpt waar het moet, is erg vriendelijk en betrokken.

Anja S.

Anneke is een leuke, down-to-earth Yoga docente die duidelijk les geeft en kennis van zaken heeft!
Ook kijkt ze heel speciaal naar houdingen als je één of andere aandoening hebt!
Toppertje!!

Carla vd B.

De week starten met een uur fijne Yoga, kom daar eens om!
Elke maandagmorgen geeft Annegje een uur yoga aan een groep dames en heren, waar ik met veel plezier aan mee doe. We beginnen dan met ontspanningsoefeningen, een moment tot jezelf komen. Daarna volgen inspanningsoefeningen, rekken, strekken, goed op je bewegingen letten, balansoefeningen en trainen van bepaalde spiergroepen.
Annegje geeft les op maat, kundig en met veel aandacht voor ieders persoonlijke wensen en grenzen. Je mag de oefeningen liggend doen of zittend in een stoel.

Aan het einde van de les een heerlijke rust- of ontspanningsoefening. Alles bij elkaar dus een formidabele start van de week!

Marjo v. H.

De gevolgde Yoga lessen bij Anneke waren relaxed, stimulerend en naar ieders vermogen. “Wat niet lukt, lukt niet, luister naar je eigen lijf en “probeer wat je kan” is haar motto.
Ze spreekt over het algemeen heel duidelijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is base_icon_transparent_background.png

Alette

Anneke geeft altijd Yogales vol inspiratie en dat doet ze heel goed.
Ook het samen zijn er na is altijd heerlijk ontspannend.

Joke H.