Wat is yoga

Yoga geeft verrijking in je Body and Mind, kracht, lenigheid en dat niet alleen, maar brengt je ook down to earth.


Yoga is allang niet meer zo zweverig zoals het vroeger werd omschreven. Hoewel het klinkt als een Thaise menu kaart zijn de diverse vormen van Yoga zoals, Ashtanga-, Vinyasa-, Hatha-, Yin-, Yang-, Chakra-, Hart-, Meditatie-, Power Yoga en vele andere, voor iedereen toegankelijk. Hoewel er vele variaties zijn, is er voor ieder potje een dekseltje. En zal een ieder een Yoga vorm vinden die bij hem past.

De Hatha Yoga is bij de meeste mensen wel bekend. Het is een vorm van Yoga waarbij het belangrijkste uitgangspunt is om zowel je lichaam als geest te leren beheersen. Het tempo is laag en het is totaal niet van belang dat je een lichamelijke prestatie moet leveren. Het is meer gericht op de ademhaling. En dus voor iedereen geschikt.

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga die veel binnen de sportscholen op het lesrooster staat. Het is een ontdekkingsreis door je lichaam. Je zult zowel Fysiek als Mentaal het verschil ervaren. De houdingen samen vormen als het ware een serie, waarbij de houdingen niet vast staan. Je kan iedere les laten verschillen. Deze serie heeft dan ook veel weg van een work-out. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende, draaiende en liggende houdingen uitgeoefend.

Yoga is een van de meest gedane vorm van bewegen bij stress. Hiervoor ben je even één met je mat, je oefening, je lichaam, je adem en in het hier en nu, zoals we zeggen “in het moment”. De oefeningen variëren van kracht en zacht, van rek naar strek, maar het belangrijkste is dat het goed voelt. Yoga is dus ook maatwerk. Ik observeer wat nodig is en jij luistert naar je lichaam wanneer je beweegt. Go with the flow.

Ondanks dat ik Poweryoga docente ben, geef ik zelf een rustige en laagdrempelige yoga zodat het voor iedereen te volgen is. Duidelijke uitleg, correctie, maar ook een stukje humor. Zowel senioren als jongeren weten mijn lessen te vinden en uiteraard ben je van harte welkom. Yoga op jouw niveau. Geniet van de houdingen, het doen, voel, ervaar en vind een moment voor jezelf.

Proefles (annegjeszenenyoga.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s