Zen

Leer hoe je Zen kan toepassen in je dagelijks leven.

Mediteren is er om de stilte  in jezelf vinden. Tijdens de periode dat ik niet zo sterk in het leven stond heeft de Zen mij geholpen om iedere dag een mindset te doen. Want je kan invloed uitoefenen op je gedachten en je gevoel. Het is mogelijk een knop te vinden en deze tijdelijk naar de achtergrond te verplaatsen.

Zen kan dus een onderdeel van je dagelijks leven zijn. Het is fijn als je iedere dag een halfuurtje kan zitten, echter niet noodzakelijk. Je kan het toepassen op ieder moment van de dag. Een mooi voorbeeld is: eten, eten met aandacht, proeven en te voelen dat je genoeg hebt gegeten, of gewoon in aandacht je afwas doen. In de Japanse cultuur is meditatie bijna uitgestorven terwijl wij westerlingen er ons juist meer in gaan verdiepen. Tegenwoordig is iedereen op zoek naar zichzelf en de stilte. Maar hoe vindt je nu die stilte, hoe ga je zitten en mediteren, pas je het toe in je dagelijks leven en wat kan het voor jou betekenen. 
Ga gewoon eens op een stoel zitten en laat de stilte van je kamer over je heen komen en daarnaast blijf je rustig ademhalen. “Voel je al iets”?


Zen beoefenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s