Schitteren als een ster!

Wil je net als ik stralen als een ster aan de hemel dan is de Starpose of Utthita Ardha Chandrasana wellicht een leuke uitdaging voor jou.

De basis is vrij gemakkelijk. Je staat in het midden op de mat, hierbij de over de breedte. Je voeten staan recht naar voren en wijd uit elkaar, hakken goed in de grond en je tenen iets naar binnen. Span nu je bovenbenen en knieën aan, trek je navel goed  in en breng je armen wijd naar opzij. Alsof je via je vingers uit elkaar getrokken wordt. Als je inademt voel je de spanning van je voeten langs je lichaam naar boven lopen en voel ook hoe je van binnenuit in het je middenrif/borstgebied je hart opent.  Adem in span aan en reik, Adem uit en reik nog meer.
Five-Pointed-Star

Wanneer je heel veel vertrouwen in jezelf hebt en je balans durft te tarten dan zet je de rechtervoet in de lengte richting van de mat en laat je je linkervoet langzaam van de grond komen. Zo schuif je langzaam opzij. De linkervoet die in de lucht zweeft flex je naar voren. Je tenen komen naar voren en het is  alsof je je hak in de muur wilt duwen. Als het lukt breng je je vingertop van je rechterhand naar de vloer en breng je langzaam je linkerarm naar boven. Je linkervingertoppen reiken naar het plafond. Als je de schouders iets naar elkaar brengt merk je dat de rechterarm en linkerarm als een lineaal doorloopt. Ze staan boven elkaar. Het is in deze oefening belangrijk dat de voorkant van je lichaam opent. Schouders naar achteren, je linkerheup naar achteren, je billen aanspannen en voel dan de opening en lengte.
Als je wilt stralen kijk je naar je vingertoppen in de lucht. Vindt je dit niet prettig kijk dan rustig voor je. Adem diep in loop in gedachten in alle delen van je lichaam en span aan, Adem diep en langzaam uit en houdt de pose vast.

www.anaphoto.net
http://www.anaphoto.net

Waarom doe ik deze oefening zo graag, het is balans, kracht, lengte en openen.

Wie wil nu niet schitteren als een ster?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s